tiistai 5. elokuuta 2008

Syksyn tuuli

Ilmassa on jo selvää syksyn tuntua. Lomalla olimme perinteisesti Rovaniemellä. Siellä Saana-mummo paimensi nuorempiaan ja oli oikein pirteässä kunnossa. ”Muutama” liikakilo on vuosien myötä kertynyt vyötärölle ja jalkakaan ei nouse ihan niin kuin ennen mutta mieli on virkeä. Kesällä saimme paljon mukavia uutisia ja yhteydenottoja kasvattiemme omistajilta. Kiitos kaikille!!
Pörri Aslak ( T. Falahat Geahcci ) on muuttanut ”esivanhempien” asuinsijoille Lappiin sillä nyt Pörri pääsee lenkkeilemään melkein kotiovelta tunturille. Onnea uuteen kotiin koko perheelle.
Alaska ( T. Iikka ) on menestynyt Australiassa todella hienosti ja valioon tarvittavat pisteet tulivat täyteen heinäkuun lopulla. Congratulations Vanessa, Jaq and Pam!
Inka ( T. Illusia ) on upeasti pärjännyt näyttelyissä. Nyt on jo kaksi sertiä kerättynä. Muitta kesällä näyttelyissä käyneitä kasvattejamme on ollut Dani ( T. Deep Blue ) ja Ukko ( T. Lumiukko ) ja kaikilla on tulokset olleet oikein hyviä. Onneksi olkoon kaikille tasapuolisesti!
Syksyä kohden pentukuumekkin nousee ja tarkoitus on tämän vuoden puolella astuttaa sijoitusnarttumme Inka ( T. Illusia ) ja Hilla ( T. Hilla ).
Inkan jalostuskäyttöä mietimme kauan Inkan lonkkatuloksen takia mutta D-lonkista huolimatta päätimme käyttää Inkaa jalostukseen. Suurin syy päätökseen on se ettei Kiiaa enää ole ja haluamme silti jatkaa tätä linjaa. Kiia oli hyvä jalostusnarttu ja olemme sen jälkeläisiin olleet tosi tyytyväisiä. Inka on rakenteellisesti mielestämme oikein hyvä ja vaikka lonkissa olikin sanomista polvet ja kyynärät olivat ok. Jalostuksessa täytyy kuitenkin aina ajatella kokonaisuutta. Kiian muita jälkeläisiä tuskin tullaan Hillaa lukuun ottamatta käyttämään joten siinäkin mielessä Inkan käyttö on perusteltua. Inkan sulhasta miettiessä painotimme uroksessa ehdottomasti hyvään lonkkaindeksiin sekä tietysti prcd-PRA tulos piti olla A. Onneksemme Oulun seudulta löytyi upea uros, jota meidän on nyt tarkoitus Inkalle käyttää. Sulhasen nimi julkistetaan myöhemmin kun nähdään kuinka asiat tästä etenevät.
Hillan osalta urosmietinnät olivat huomattavasti helpommat ja tämäkin sulhanen julkaistaan kun asiat hivenen etenevät.
Mikäli kiinnostuit tulevista pentueistamme, otahan yhteyttä. Myös mukava sijoituskoti on hakusessa.

Ei kommentteja: