keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Sateiset terveiset Forssasta

Niin kuin etusivulta näkeekin meidän Pentula on saanut ensimmäisen satsin asukkeja. Fraasi oli hieman yllättäen kantavana ja 30.9. se pyöräytti 5 pientä mutteria; 2 tyttöä ja 3 poikaa. Soitto Sirpalle kertoi, että ennen meille tuloa Fraasin tarhakaverina oli ollut Orso-Farm Dielku joka muuten on myös Meten sulhanen :) Kaiken epävarmuustekijän poissulkemiseksi pennuilta sekä vanhemmilta otettiin poskisolunäytteet ja teetämme epävirallisen polveutumistestin koko sakille. Epäviralliseksi asian tekee sen, että otin näytteet jo 2 viikkoisilta pennuilta eikä niitä vielä ole tunnistusmerkitty. Tuloksia lupailtiin ensi viikon lopulla.

Meten laskettu aika oli 16.10 joten eiköhän meidän Pentulan toisetkin vatsa-asukkaat synny aika pian.

Minni ja Selmi kävivät PEVISA-tarkastuksissa ja sieltä tuli niin hyviä kun vähän huonompiakin uutisia. Lonkat olivat molemmilla oikein hyvät; Minnillä A ja Selmillä B. Silmissä valitettavasti oli molemmilla huomauttamista. Minnillä oli toisessa silmässä "vieras esine sarveiskalvolla" eli huonosti parantunut silmätulehdus paljastuikin heinän siemeneksi silmässä. No se onneksi oli helposti autettava pulma. Viralliseksi lausunnoksi eläinlääkäri kirjoitti, että toisessa silmässä on "katarakta avoin, uusintatarkastus suositellaan 12kk kuluttua." Selmillä oli tulkinnanvarainen PPM ja toiseen silmään sillekkin tuli lausunto "katarakta avoin, uusintatarkastus suositellaan 12kk kuluttua." Kennelliitto oli kirjannut KoiraNettiin molemmille : "Ei perinnöllinen harmaakaihi tulkinnanvarainen". Nyt vain odotellaan ajan kulumista että päästään uudestaan tarkastamaan mikä siellä silmissä oikeasti on.

Ylimääräisiä sydämentykytyksiä aiheutti sijoitusnarttumme Julia (T. Juolukka) syömällä kaverinsa Romeon epilepsialääkkeitä useita kymmeniä tabletteja. Bisterin perheen nopea reagointi pelasti todennäköisesti Julian hengen ja nyt näyttää siltä että selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Epilepsia-lääkkeet vaikuttavat keskushermostoon joten Julian oireet olivat tosi rajuja ja se joutui olemaan Helsingin eläinsairaalassa useita päiviä mutta nyt neiti on päässyt jo kotihoitoon ja palautuu siellä pikku hiljaa koittelemuksista. Ihan mahdottoman paljon kiitoksia Bisterin perheelle sekä eläinsairaalalle Julia hyvästä hoidosta!!
Tässä vielä pennunhajuiset terveiset kaikille

Ei kommentteja: